OPASNOST OD POPLAVA

Šef Hrvatskih voda upozorava: Sutra dolazi novi vodni val

  • Autor: M. Šu.
  • Zadnja izmjena 17.03.2018 16:37
  • Objavljeno 17.03.2018 u 16:37
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković rekao je u karlovačkom naselju Mala Švarča da se utvrđuju linije obrane od poplave koja je izdržala prethodni vodeni val.

"Veće količine oborina pale su na području sliva Korane, Kupe, Mrežnice i Dobre. Pratimo vodostaj i imamo dosta brz porast uzvodnih mjernih stanica. Želimo se dodatno pripremiti i ništa ne želimo prepustiti slučaju", kazao je Đuroković za N1 te dodao da se boks barijere dodatno utvrđuju.

"Vodomjerne postaje pokazuju nagli porast na uzvodnim profilima, a još ne znamo koliko će vode doteći. Dobra je prognoza zato što je uzvodno kiša prešla u snijeg i došlo je do zahlađenja, što nam ide u prilog jer će dio oborina ostati zarobljeno u snijegu", rekao je Đuroković i dodao da na karlovačkom području kuće nisu ugrožene.

"Vodostaji su na ovom području relativno niski, ali dolazi novi vodni val. Ugroze nema niti u jednoj kući. Sutra dolazi novi vodni val, ne znamo koliko će biti snažan", rekao je Đuroković i dodao da su uspješno odradili intervencije na jasenovačkom području i u Letovaniću.

  • +11
  • +8

Riječica Petrinjčica u Petrini u velikom je porastu te prijeti izlijevanjem

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

"U Kosinju je i nadalje dotok i porast vode u Kosinjskom polju", kazao je Đuroković i dodao da tamo ne postoji sustav obrane od poplava. "Te kuće se ne može opasati jer je riječ o krškom terenu i ako ogradite kuće voda izbija kroz podrume i krš. Tamo je najbitnije pružiti pomoć tim ljudima.

FOTO PREGLED tjedna

Pogledajte koji su događaji obilježili tjedan

Pogledaj galeriju
7

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!