RASTROŠNA ADMINISTRACIJA

Šef HFP-a vozi službeni auto za 17.250 kn mjesečno

Vedran Duvnjak i Damir Polančec

Vedran Duvnjak i Damir Polančec

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX /

Iako se cijela javnost do sada pitala što HFP radi od akcije Maestro, kada je premijer Ivo Sanader prvo najavio njegovo ukidanje, a zatim restrukturiranje, Nacional otkriva dio aktivnosti kojima se bavio njegov čelnik Vedran Duvnjak

Duvnjak je nakon preuzimanja HFP-a koristio službeni Subaru Legacy no nakon što se jedan od dva Subarua u voznom parku pokvario Duvnjak je unajmio luksuzni Audi A6 od tvrtke Pupek, koji HFP plaća 17.250 kuna mjesečno.

Ugovor je naime, napravljen tako da se najam odnosi na mjesec dana, a automatski se produljuje sve dok ga HFP ne otkaže. Da je takav ugovor o leasingu bio sklopljen s nekom od leasing kuća HFP bi vrlo brzo postao i vlasnik vrlo luksuznog vozila.

Prema proračunu HFP-a za 2009. godinu vidljivo je da je Duvnjak povećao proračunsku stavku za zakupnine i najamnine iz koje se plaća najam vozila.

Prethodno je u HFP stigla ponuda za najam Audia A4 od Budget rent-a-cara za 12.000 kuna mjesečno no Duvnjak je očigledno odabrao skuplju i luksuzniju varijantu.

Prema pravilniku Vlade Duvnjak ne bi smio koristiti službeno vozilo klase u koju spada A6 već vozilo poput Audia A4.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi