VRAĆAJU SE U CRNU GORU

Sedmorica Kosovara pokušala ilegalno ući u Hrvatsku

30.08.2012 u 17:04

Bionic
Reading

Djelatnici Dubrovačko-neretvanske policijske uprave su u protekla dva dana otkrili dva slučaja protuzakonitog prebacivanja sedmorice državljana Kosova preko hrvatske državne granice

U Đurinićima u konavoskoj općini policija je zatekla osobni automobil Lanciju crnogorskih registarskih oznaka, u kojem su bili 57-godišnji državljanin Crne Gore te četvorica državljana Kosova u dobi od 24 do 32 godine.

U Grudi je policija zatekla osobni automobil fiat talijanskih registarskih oznaka, kojim je upravljala 28-godišnja državljanka Kosova, a u njem su bila još trojica državljana Kosova u dobi od 22 do 35 godina.

Istragom je utvrđeno da su ilegalno prešli državnu granicu, a zbog sumnje da su počinili kazneno djelo protuzakonitog prebacivanja osoba preko državne granice, 57-godišnjak i 28-godišnjakinja predani su u pritvor dubrovačko-neretvanske Policijske uprave.

Sedmorici državljana Kosova zabranjen je ulazak i boravak na teritoriju Republike Hrvatske godinu dana, a pokrenut je i postupak vraćanja u Crnu Goru.