TALAČKA DRAMA OKONČANA

Sedmero Bolivijaca otelo meksički zrakoplov

09.09.2009 u 21:56

Bionic
Reading

Oslobođeni su svi putnici zrakoplova Boeing 737 kompanije AeroMexico, koji je u srijedu otet na letu iz Cancuna za Mexico City, a otmičari su uhićeni, izvijestio je CNN preuzimajući izravni prijenos meksičke TV Azteca s piste zračne luke u glavnom gradu Meksika

Drama s otetim zrakoplovom na pisti zračne luke završena je mirno i bez žrtva, a 104 putnika su oslobođena bez ispaljenog metka, izvijestila je TV Azteca. Meksičke snage sigurnosti uhitile su najmanje pet osoba, navodi se u izviješću, a u TV prijenosu se vidjelo kako uhićene s rukama podignutim u zrak uvode u jedno vojno vozilo.

Prvotno je izviješteno da su u zrakoplovu bila trojica otmičara, koja su tražila razgovor s meksičkim predsjednikom Felipeom Calderonom, prijeteći da će u suprotnom aktivirati eksploziv. Visoki meksički dužnosnik je izjavio da u zrakoplovu nije pronađena bomba kojom su prijetili otmičari.

Meksička televizija u posljednjem izvješću navodi da su otmičari Bolivijci, te da su tijekom leta navodno tražili da zrakoplov leti za Boliviju, ali je on prisilno spušten u Mexico City. Također je izviješteno da se u vrijeme otmice, predsjednik Calderon nalazio u vladinom hangaru u zračnoj luci, pripremajući se za let, koji je odgođen.