ofenziva na gradonačelnika

SDP traži od Bandića hitno poboljšanje sustava javne vodoopskrbe i odvodnje

25.07.2020 u 20:06

Bionic
Reading

Klub zastupnika SDP-a u zagrebačkoj Gradskoj skupštini priopćio je u subotu da traži od gradonačelnika i nadležnih službi hitne mjere za poboljšanje sustava javne vodoopskrbe i odvodnje te prioritetno angažiranje raspoloživih resursa za izradu projekta poboljšanja tog sustava.

Grad Zagreb noćas je pogodila jaka kiša uzrokujući poplavu na većini prometnica i podvožnjaka u centru grada, razotkrivajući izuzetno loše stanje sustava odvodnje u koji se godinama nije ulagalo, premda Grad ima na raspolaganju službe u čiji opis posla ulazi predviđanje takvih izvanrednih situacija, poduzimanje mjera da se takve situacije ne događaju te poboljšanje sustava javne vodoopskrbe i odvodnje, ističe se u priopćenju.

Klub SDP-a traži od gradonačelnika hitno snimanje stanja sustava javne vodoopskrbe i odvodnje na području cijelog Grada i spremnost tog sustava za izvanredne događaje poput noćašnjeg te podnošenje izvješća o stanju, kako bi se hitno mogle poduzeti mjere za prevenciju štetnih događaja poput sinoćnjih.

Također tražimo od gradonačelnika izvješće o do sada poduzetim mjerama za poboljšanje sustava javne vodoopskrbe i odvodnje u Zagrebu te razlozima zašto još nisu iskorištena sredstva iz EU fondova u visini od 1,8 milijardi kuna koja se mogu iskoristiti za poboljšanje sustava javne vodoopskrbe i odvodnje, stoji u priopćenju.

Klub SDP-a traži od gradonačelnika Milana Bandića i nadležnih službi hitne mjere za poboljšanje sustava javne vodoopskrbe i odvodnje te prioritetno angažiranje raspoloživih resursa za izradu projekta poboljšanja sustava javne vodoopskrbe i odvodnje.

Najavljeno je da će sve navedene zahtjeve uputiti na sljedeću sjednicu Gradske skupštine Grada Zagreba.