AKCIJA U MARMONTOVOJ

SDP-ovci pokazali 'Jadrankinu abecedu korupcije'

13.06.2010 u 15:07

Bionic
Reading

Danas je Forum Mladih SDP-a u Splitu organizirao akciju kojom je htio upozoriti na raširenu korupciju u Hrvatskoj. Na četiri panoa koja su složili po pločniku Marmontove ulice u centru grada pobrojali su samo neke primjere koje oni smatraju ogledima korupcije

Radni naslov akcije je bio 'Jadrankina abeceda korupcije', a kao primjeri korupcije nabrojani su primjeri Brodosplita, Imostroja, Sunčanog Hvara, INA-e, Podravke, Liburnije, pa zakon o golfu, Ivo Sanader i barba Luka. Spominjao se i Pelješki most, Fima media, Damir Polančec, Pliva i Hypo banka.

Građani Splita su sa zanimanjem gledali panoe i komentirali natpise. Predsjednik Foruma mladih SDP-a Split Hrvoje Kolić rekao je da je, između ostalog, cilj akcije pozvati građane na potpisivanje peticije za raspisivanje referenduma o Zakonu o radu jer je voda došla do grla. 'Učenica Jadranka Kosor postala je bolja od svog bivšeg učitelja i HDZ-ova vlada korupciju polaže s odličnim uspjehom. Želimo ljude podsjetiti na sve ove afere i poručiti kako vrijeme, što bi rekao Edo Majka, j..o Vladu, mi smo spremni za promjene i preuzimanje vlasti', izjavio je na kraju Hrvoje Kolić.