SVE ZBOG RAČUNA ZA VODU

SDP-ovac prijavljen za pokušaj ubojstva HDZ-ovca

Bionic
Reading

Dan nakon brutalnog obračuna u Galovcu gdje je metalnom polugom pretukao načelnika Marina Gulana, policija je protiv 35-godišnjeg općinskog vijećnika SDP-a Nikole Burčula podignula kaznenu prijavu zbog pokušaja ubojstva

Osim za ovo teško kazneno djelo, Burčul se tereti za uništenje i oštećenje tuđe stvari jer je tijekom obračuna nekoliko puta svojim kombijem udarao u načelnikov automobil,piše Slobodna Dalmacija

Tijekom jutra u četvrtak iz policijske postaje u koju je priveden nedugo nakon incidenta, priveden je istražnom sucu Županijskog suda u Zadru koji će mu odrediti pritvor.

Predsjednik općinskog vijeća SDP-a izudarao je HDZ-ovog načelnika metalnom palicom nakon što ga je prethodno pokraj nogometnog igrališta u Galovcu vrijeđao, a nakon toga i više puta udario njegov automobil. U brutalnom napadu, Gulan je zadobio frakturu nosa i prsta na ruci, te je kazao kako bi ga Burčul bio ubio da nije uspio na vrijeme pobjeći.

Prema pričama mještana, okidač ovog sukoba koji tinja od kada je Gulan prije tri godine došao na mjesto načelnika umjesto Slavka Šare, bio je račun za vodu. Burčul je, naime, prije nekoliko godina sa svojega priključka za vodu zalijevao općinsko sportsko igralište, što mu je općinskim novcem obećao podmiriti tadašnji načelnik Slavko Šare.

Kako je u međuvremenu došlo do promjene vlasti, a novi načelnik Gulan nije htio platiti račun od 20 tisuća kuna bez papirnate potvrde, Burčulu je plaća blokirana ovrhom.