ZLOPORABA POLOŽAJA?

SDP-ovac prijavio Bandića: Njegovi vabe zaposlenike Grada Zagreba da glasaju za njega

24.04.2017 u 20:20

Bionic
Reading

Državnom izbornom povjerenstvu stigla je prijava protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića. DIP-u ga je prijavio Dominik Etlinger, tajnik Gradske organizacije SDP-a Zagreb, jer, kako tvrdi, Bandić vabi zaposlenike gradske uprave na svoj politički skup i to u radno vrijeme

'Želim vam ukazati na korištenje nedopuštenih sredstava u kampanji Milana Bandića. Kao što se vidi iz priloženog, tajnik stranke Bandić Milan 365 šalje zaposlenicima gradske uprave Grada Zagreba i Zagrebačkog holdinga na njihove službene mailove pozive na predstavljanje kandidature. Taj događaj održava se za vrijeme radnog vremena. Smatram da se na taj način vrši pritisak na zaposlenike gradske uprave i Zagrebačkog holdinga', stoji u Etlingerovoj prijavi Državnom izbornom povjerenstvu i Gongu.

Ima i informacije, kaže, da ljudi koji nisu zaposlenici gradske uprave idu po uredima i traže od zaposlenika da potpišu liste za podršku kandidaturi Milana Bandića za zagrebačkog gradonačelnika.

'Idu im po uredima i nude liste da potpisuju, dovode ih neugodnu situaciju, govore da moraju glasati za njega. Pa to nisu zaposlenici Milana Bandića nego Grada Zagreba', napominje Etlinger za tportal.

On od DIP-a traži da osudi ovakvo ponašanje, ali i da se istraži informacija koju ima. 'Imam informaciju, koju ne mogu dokazati, da prostor Zagrebačkog velesajma nije zakupljen te da će ga Milan Bandić koristiti bez naknade, što je, ukoliko je točno – protuzakonito', stoji u Etlingerovoj prijavi.

Upit o tome je li i iz čije blagajne plaćen zakup Paviljona 12 poslali smo Zagrebačkom velesajmu i Bandićevoj stranci te još čekamo odgovor.

Isto tako, čekamo očitovanje o postavljanju plakata 'Živim Zagreb' diljem grada, na kojima se Bandić hvali udjelom Zagreba u nacionalnom BDP-u ili pak kartama za javni prijevoz od četiri kune. Je li plakate platila stranka ili Grad Zagreb? Je li javni natječaj za zakup medijskog prostora na reklamnim panoima vrijedan 2,7 milijuna kuna, a koji je dobio Zagreb plakat, povezan s Bandićevim plakatima za kampanju? Sve su to pitanja o kojima će se morati očitovati, a kojima se mora pozabaviti i DIP, možda i neke druge institucije.

Bandić je pod povećalom istražitelja bio i 2015., kada je svojoj stranci Bandić Milan 365 kao gradonačelnik odobrio besplatno postavljanje plakata za stranačku konvenciju.