I JURČIĆ DEZERTIRA

SDP-om kruži letak mržnje protiv Bandića

18.12.2009 u 20:13

Bionic
Reading

Letak mržnje kruži SDP-om. Posljednjih se dana, naime, među esdepeovcima pojavio anonimni ‘naputak’ kako se svim sredstvima treba boriti protiv predsjedničkog kandidata Milana Bandića i Željke Antunović, koja je kandidatkinja za mjesto predsjednice zagrebačke organizacije SDP-a

Jurčić će biti Bandićev savjetnik ako ovaj postane predsjednik

Ljubo Jurčić bit će glavni ekonomski savjetnik Milana Bandića ako zagrebački gradonačelnik postane šef države! Takav dogovor jednog isključenog i jednog još uvijek aktualnog SDP-ovca potvrdio je sam Jurčić novinarima Jutarnjeg list.
'Točno je. Milan me pozvao i pitao hoću li, kada postane predsjednik države, biti njegov savjetnik za ekonomiju. Pristao sam jer sam i dosada bio savjetnik svim predsjednicima. Smatram da je moja etička obveza kao ekonomskog stručnjaka pomagati svakom premijeru i predsjedniku države', ističe Jurčić. Otkriva da je Bandiću i dosad pomagao kad ga je znao tražiti savjete oko vođenja Zagreba.
Iako je Bandić zbog svoje kandidature mimo SDP-a i isključen iz stranke, Jurčić ne očekuje kaznu s Iblerova trga jer se svrstao uz Bandića, a ne uz stranačkog kandidata Ivu Josipovića. 'Zašto bi me isključili?! Pa zar ja ne bih trebao pomagati hrvatskom predsjedniku, tko god on bio. Zar to znači da Bandića, ako pobijedi na predsjedničkim izborima, SDP neće priznati za predsjednika?' uzvraća Jurčić. Dosad su, podsjetimo, sva dosadašnja Jurčićeva 'soliranja' prolazila bez sankcija. Tako je Jurčić bio i član Sanaderova Ekonomskog vijeća, a odazvao se i pozivu aktualne premijerke Jadranke Kosor da uime države bude na čelu Nadzornog odbora Podravke.

Nazivajući Željku i Milana 'dvojcem koji na sve moguće načine pokušava svrgnuti regularno vodstvo stranke', optužujući nju da će, pobijedi li u Zagrebu, preuzeti cijelu stranku, a vrijeđajući Bandića, apeliraju na SDP-ovce da ne dopuste da se to dogodi i upućuju ih kroz 10 točaka kako da se ponašaju, piše Večernji.hr.

Bandiću, kažu, treba ponovno vaditi sve afere, protiv oboje treba podnositi kaznene prijave DORH-u i USKOK-u bez obzira na to hoće li kasnije biti odbačene i plasirati ih medijima, treba izvlačiti Bandićevo prljavo rublje uključujući i priče o supruzi i prijateljima, napadati suradnike Ljuštinu, Ljubičića i Kalinića, plasirati ‘svojim novinarima i urednicima’ papire protiv njih, dati ‘novinarima koji su im skloni’ naručena pitanja koja će postavljati na presicama, organizirati navijače na sportskim događanjima da skandiraju protiv Bandića, minirati izborne skupove, voditi rat preko internetskih foruma, paktirati s HDZ-om jer je Hebrang u drugom krugu pogodniji za Josipovića, širiti 'tračeve protiv Bandića i Antunovićke, jer se tračevi šire poput požara'.

A sve to, kaže zdvojni autor pamfleta, da se ne bi dogodilo da im ‘ta Hercegovčina postane predsjednik države’ jer je ‘on klerikalac i nacionalist, a ne SDP-ovac’. Članove stranke poziva se da ‘daju mašti na volju’ u smišljanju optužbi i uvjerava da mogu računati na logistiku stranke.

Na Iblerovu trgu bili su iznenađeni postojanjem letka. Igor Dragovan, tajnik SDP-a, tvrdi da je riječ o podmetanju obavještajnog podzemlja protiv SDP-a i Josipovića. Željka Antunović potvrdila je da je letak vidjela i rekla je da je ‘ružan i ne zaslužuje komentar’.

'Nije to pravi SDP, to su oni koji žele zlo SDP-u. Sigurna sam da ću pobijediti u zagrebačkom SDP-u jer sam časna osoba i vjerujem u časni SDP. A Bandić je, što se SDP-a tiče, završena priča', rekla je Antunović. Ni Bandić se nije želio upuštati u procjenu tko piše i dijeli letke.

'Nikada u zadnjih 19 godina nisam komentirao pamflete ni ikakve materijale koji vrve mržnjom, prezirom i rasizmom pa neću ni ubuduće. To nije moja razina ni kao gradonačelnika, a sigurno ne kao budućeg predsjednika', poručio je Bandić. U Josipovićevu stožeru do danas nisu vidjeli letak. 'To nema veze ni s nama ni s SDP-om', poručili su.