ponovno poziv na sastanak

SDP o koronavirusu: Situacija izmiče kontroli, neka Plenković okupi političke opcije u Saboru

22.10.2020 u 11:15

Bionic
Reading

Nakon rekordnih brojki novozaraženih koronavirusom, oglasila se i glavna oporbena stranka SDP

'Situacija izmiče kontroli, jer ljudi kojima je prepušteno donošenje odluka nisu dorasli izazovu. Predsjednik SDP-a Peđa Grbin još jednom poziva premijera da okupi političke opcije zastupljene u Saboru, kako bi dogovorili mjere za suočavanje sa zdravstvenom i ekonomskom krizom', poručili su iz SDP-a na Twitteru.

Podsjetimo, Grbin je već ranije pozvao Plenkovića da sazove sastanak s parlamentarnim strankama. No stigao mu je oštar odgovor od premijera.

'To je onaj gospodin koji je otišao u Veliku Goricu umjesto u Novu Gradišku? U srpnju sam osobno pozvao sve ključne lidere političkih grupacija da dođu na razgovor. U momentu kad smo imali formiranu parlamentarnu većinu da razgovaramo o borbi protiv korone, gospodarskom oporavku, europskim sredstvima, već smo imali 22 milijarde plus iz Bruxellesa. Tada su to odbili svi, SDP, Most, Domovinski pokret, Možemo, grupacija malih stranaka koje su u nekim skupinama. Neugodno im je razgovarati s predsjednikom vlade? Nisam shvatio zašto su odbili. Rezultat SDP-HDZ, tj. HDZ uz minimalan broj partnera koji nisu iz HDZ-a protiv 11 aktera na izborima je bio 66-41. To je uvjerljivije nego što su Lakersi pobijedili Miami. Kad nekog pobijedite 25 razlike to nije knap pobjeda, to je snažna pobjeda koja njih ostavlja u opoziciji i krajnje desne skupine kao što su Most, van parlamentarne većine. Unatoč tome ja ih kao predsjednik Vlade pozivam u srpnju razgovor, ne tajan, u podrumu, u vrijeme lockdowna, nego u uredu koji je napadnut u ponedjeljak. Što oni rade zadnja dva mjeseca? Napor istražnog povjerenstva na temu koji se svodi na terms of reference', kazao je Plenković.