TKO RISKIRA - PROFITIRA

Saznajte koji su najbolji i najsigurniji 'tipovi' za klađenje?

05.06.2012 u 10:29

Bionic
Reading

Za tri dana počinje Euro u Poljskoj i Ukrajini, a invazija na kladionice širom svijeta već je počela

Na našem portalu Tribina.hr - interaktivnom web communityju – otvorili smo temu pod naslovom 'EURO 2012.: koji je najbolji tip?' i sudeći po analizama koje su objavljene, uz malo sreće solidan poznavatelj klađenja mogao bi solidno popraviti kućni budžet.

Naravno, treba imati na umu kako je i kladionicama stalo do zarade, pa su tako njihovi koeficijenti često izraz racionalno proračunatih mogućnosti.

Daleko najbolje i najdetaljnije opisane parove objavio je na Tribni.hr 'Losovius', stoga njegovu analizu objavljujemo u cijelosti:

Ako ste općenito fan klađenja na dugoročne stvari, onda nema bolje od Betfaira, koji i nije kladionica, nego platforma za ljude koji se klade međusobno. Primjerice, u običnoj ćete kladionici na manje/više koševa dobiti obično 1,85-1,85, dok će na Betfairu taj odnos biti otprilike 1,97-2,02.

Postavit ću rang-listu pet najboljih oklada, od kojih većina dolazi upravo s gore spomenute stranice:

5. Engleska ne prolazi grupu - 2,6:
Mislim da su engleske šanse za prolazak grupe negdje oko 50 %, možda i malo manje. S obzirom da koeficijent premašuje moja očekivanja, taj se tip mora uzeti. Teško će Englezi nadoknaditi neigranje Rooneya, a kada se tome pridoda snaga Francuza te navika Šveđana da prolaze teške skupine, engleski se posao čini vrlo težak. A niti domaćini Ukrajinci nisu bezopasni. Stoga, koeficijent je i više nego dobar.

4. Cristiano Ronaldo - najbolji strijelac Portugala - 2,9:
Ako se uzme u obzir portugalski napadački kadar (Postiga, Olivera, Almeida), svima je jasno kako je riječ o drugo- ili trećerazrednim igračima u kontekstu najviših standarda koje Euro postavlja. Dodatno, Ronaldo će izvoditi jedanaesterce i slobodnjake, pa bi i tu mogao kapnuti pokoji pogodak. Mislim da su Ronaldove šanse da bude najbolji strijelac momčadi između 50-60 %, čime se tečaj od 2,9 mora uzeti.

3. Fernando Torres - najbolji strijelac Španjolske - 5,0:
Ako će počinjati, igrat će kao jedina špica, i to je najbolja šansa za biti najbolji strijelac. Istina, mogao bi značajno dijeliti minutažu s Llorenteom, ali mi se čini da se koeficijent 5,0 naprosto mora uzeti, jer mislim da su Torresove šanse značajno veće od 20 % kako bi bio najbolji strijelac svoje selekcije. Stoga, s obzirom na moja očekivanja, moram ovo uzeti. Nije loše uzeti ovaj tip i pokriti ga s Llorente - najbolji strijelac.

2. Grupa B - grupa s najviše golova - 2,8:
Grupa u kojoj sudjeluju dvije reprezentacije koje su postizale najviše pogodaka tijekom kvalifikacija (Njemačka, Nizozemska) te reprezentacija koja je prosječno primala najviše golova (Portugal), onda mi se čini da postoji otrpilike 60-65 % šanse da će upravo to biti grupa u kojoj će biti postignuto najviše golova. Gledajući i prijateljske utakmice, riječ je o ekipama koje preferiraju napad, a moguće je i pokriti se s najviše golova u grupi D, jer ne vidim načina da to budu bilo grupa A ili C.

1. Češka - postiže najmanje golova na turniru - 11,0:
Nisam pronašao bolji tip od ovog! Momčad koje je postigla najmanje pogodaka od svih koje su se kvalificirale, koja nema pravog napadača (Baros uvijek vuče neke ozlijede), te koja igra u grupi gdje očekujem barem dva ili tri 0:0 rezultata, ima sve šanse ponijeti ovu titulu. Ja mislim da se procjena kreće oko 30-35 %, čime koeficijent 11 uvelike premašuje ta očekivanja. Stoga, Česi uzimaju prvo mjesto!

POKLON-BON: ovo nije ušlo u tablicu jer je hazardno, ali mislim da ima smisla uzeti tri strijelca s visokim koeficijentima i tako odigrati tečaj 10. Primjerice, kao najboljeg strijelca uzeti: Balotelli (32,0), Ibrahimović (48), Robben (50). Mislim da je šansa da će netko od njih biti najbolji strijelac mnogo veća od prosjeka (oko 7-8 %), pa bi se i ovo moglo uzeti, iako je hazardno.

Jedan od najredovitijih analitičara na tribini 'Van_Persie' ponudio je i nekoliko najboljih parova za prvih osam utakmica na Euru (npr. Poljska - Grčka, Grčka ne daje gol - 2,00), a detaljno o svakom od tih parova možete pročitati OVDJE

Nakon što ih dobro analizirate, morate biti zaista brzi pronaći najbolji tečaj u kladionicama koje su vam dostupne i uz malo sreće – evo lijepe zarade.

Uključite se i vi u raspravu – registrirajte se na Tribina.hr, informirajte se o vlastitoj reputaciji i sudjelujte u stvaranju sadržaja novog domaćeg nogometnog communityja!