USPOREN RAST VODE

Sava ne predstavlja izravnu opasnost Velikoj Gorici

07.11.2012 u 06:22

Bionic
Reading

Stožer za zaštitu i spašavanje Velike Gorice izvijestio je da vodostaj Save i dalje raste ali su nasipi u dobrom stanju pa trenutna razina rijeke ne predstavlja izravnu opasnost.

Članovi stožera i dalje kontinuirano obilaze desni savski nasip na području grada Velike Gorice i nizvodno prema općini Orle. Iako vodostaj i dalje raste, znatno manje no u utorak navečer, procjena je članova Stožera (u 02,45 u srijedu) kako trenutna razina Save ne predstavlja izravnu opasnost. U dobrom su stanju i sami nasipi, iako zasićeni vodom, kao i podignuti "zečji" nasipi, navodi se u priopćenju.

Operativne vatrogasne snage spojile su ranije, u kasnim poslijepodnevnim i ranim večernjim satima u utorak, cijelu dužinu nasipa od 5,5 kilometara, na potezu do Bukevja. Utrošeno je 40 tisuća vreća s pijeskom, a na terenu je bilo 250 vatrogasaca.

Na snazi su i dalje izvanredne mjere obrane od poplava, a stožer za zaštitu i spašavanje dežuran je u Vatrogasnom domu u Strmcu Bukevskom.

Sve ekipe dobrovoljnih vatrogasnih društava, Javna vatrogasna postrojba, gradska komunalna poduzeća i Crveni križ u stanju su pripravnosti.