RATNI ZLOČIN

Saudijci u zračnom napadu ubili 27 osoba na svadbi u Jemenu

28.09.2015 u 18:02

Bionic
Reading

Najmanje 27 ljudi, većinom žene i djeca, ubijeno je u ponedjeljak u zračnom napadu na svadebeno okupljanje u jugozapadnom Jemenu, javlja Reuters pozivajući se na mjesno stanovništvo i dužnosnike.

Prema istom izvoru, 12 žena, osmero djece i sedam muškaraca ubijeno je u zračnom napadu koji je zahvatio i dva šatora s mladencima i gostima u selu al-Wahijah, nedaleko od Al-Mokhe, lučkog grada na Crvenom moru. Izvori navode da se radilo o svadbi lokalnog mještanina iz šijitske etničke skupine Houthi. Veliki broj ljudi je odvezen u bolnicu zbog ranjavanja, a mnoga tijela su u napadu osakaćena. Također postoji bojazan da će broj žrtava rasti.

Ratno zrakoplovstvo Saudijske Arabije koje vrši zračne udare nije bilo dostupno za komentar o stradavanju civila. Prema izjavama očevidava radilo se o napadu helikoperima američke proizvodnje kakve koristi saudijska vojska. Samo dan ranije su saudijski jurišni helikopteri napali selo na sjeveri zemlju i ubili najmanje 30 ljudi, većinom civila.

Saudijci neselektivno bombardiraju jemensko stanovništvo, već šest mjeseci, pokušavajući primorati Houthe na povlačenje iz glavnog grada Sane koji su zauzeli prije godinu dana i vratiti na vlast izbjeglog predsjednika Abd-Rabbua Mansoura Hadija.