U ZAGREBU I VUKOVARU

Saslušanje Maslova i Janjića

24.02.2011 u 07:00

Bionic
Reading

Hrvatski branitelji Danko Maslov i Petar Janjić, koje srbijansko državno odvjetništvo tereti u istom predmetu kao i Tihomira Purdu, danas bi na zahtjev odjela za ratne zločine višeg suda u Beogradu trebali odvojeno biti saslušani u Zagrebu i Vukovaru, doznaje se od njihova branitelja Krešimira Krsnika

Maslova i Janjića Srbija tereti za ratni zločin nad civilima u Vukovaru 1991., a s njima je suosumnjičenik i hrvatski branitelj Tihomir Purda koji je u ponedjeljak saslušan u državnom odvjetništvu BiH, također na zahtjev odjela za ratne zločine višeg suda u Beogradu.

Maslov bi trebao biti saslušan na zagrebačkom županijskom sudu u 9 sati, a Janjić na županijskom sudu u Vukovaru u 13,30 sati, rekao je Krsnik. Uz županijske državne odvjetnike iz Zagreba i Vukovara na ispitivanju će biti istražni sudac i tužitelj višeg suda u Beogradu.

'Nakon tih saslušanja očekujemo odustanak od svakoga daljeg kaznenog progona Janjića i Maslova, a u skladu s tim i prekid ekstradicijskog postupka i puštanje Purde na slobodu', kazao je Krsnik.

Nakon Purdina saslušanja u Sarajevu njegov odvjetnik Josip Muselimović ocijenio je kako je njegov branjenik uspio dokazati da nije počinio zločine koje mu srbijansko pravosuđe stavlja na teret.