uzor mu je nigel farage

Sarkozyjev pastorak ušao u političke vode i zahtijeva Frexit

10.05.2019 u 20:25

Bionic
Reading

Pastorak bivšeg francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja, Aurelien Enthoven, najavio je u četvrtak ulazak u politiku i čvrsto zalaganje za izlazak Francuske iz Europske unije

Kako piše Politico, 17-godišnji Enthoven pridružio se Narodnoj republikanskoj uniji (UPR), nacionalističkoj stranci koja se zalaže za tzv. Frexit.

Enthoven je prošlog tjedna viđen i na prvosvibanjskom stranačkom skupu, noseći pritom majicu s natpisom ‘izlazak znači izlazak’, a u nekoliko je navrata pohvalio program nove stranke Nigela Faragea, bivšeg čelnika britanskog UKIP-a koji je pokrenuo Brexit.

‘Imao sam lošu sliku o Republikanskoj narodnoj uniji i smatrao sam ih zavjerenicima. Iz dana u dan sam sve više euroskeptik’, kazao je Enthoven za La Parisien, dodavši kako se pridružio stranci nakon što je čuo stavove Francoisa Asselineaua, čelnika UPR-a, nekadašnjeg predsjedničkog kandidata i glavnog kandidata stranke za Europski parlament.

Mladić je dodao kako s ocem učestalo vodi ‘plodonosne’ političke debate, dok je za majku i očuha naveo da ih takvi razgovori ‘ne zanimaju’.

  • +7
Aurelien Enthoven sin je Carle Bruni i pastorak Nicolasa Sarkozyja Izvor: Profimedia / Autor: Auto

Aurelien Enthoven sin je Carle Bruni iz njezina braka s radijskim voditeljem Raphaelom Enthovenom.

Narodna republikanska unija, prema anketama, uživa manje od jedan posto podrške u Francuskoj.