BESPUĆA KOMUNIKACIJE

Sanaderova glasnogovornica ne govori za hrvatske medije

09.11.2010 u 15:29

Bionic
Reading

Ivo Sanader, sada uvaženi zastupnik Hrvatskog sabora, donedavno HDZ-ov voljeni vođa, a najpoznatiji kao odbjegli premijer, oduvijek je komunicirao s novinarima kako se i kad se njemu htjelo i čini se da u tom obrascu promjena neće biti. Pa tako ni vlastitoj glasnogovornici Heidi Glueck nije dao mandat da govori za hrvatske medije, kazala je sama tportalu

Mnogima je u uhu zapeo Sanaderov govor u prvom licu množine na posljednjoj novinarskoj konferenciji koju je upriličio u Saboru prošloga petka, a osim ako sebe ne doživljava kao 'kraljevsko mi', nekakvo objašnjenje možda bi moglo biti da misli na ljude koje je zadužio za odnose s javnošću.

Tim slijedom, ali i s obzirom da se Sanader odlučio ukazivati (ponekad) u saborskim klupama, postavilo se pitanje što je s radom u savjetodavnoj tvrtki Prima Consulting GmbH, koju je početkom rujna ove godine osnovao u austrijskom Innsbrucku, te što je s predavanjima na Columbiji.

Sve glasnije čini se nekako i kuckanje pravnih institucija, dok Sanader pokušava dobiti nekakvu reakciju šaljući naokolo pisma u kojima razlaže svoje jadikovke o navodnom političkom progonu.

Odgovore je tportal pokušao dobiti od Heidi Glueck, Sanaderove glasnogovornice u Austriji, no ona nam je u mailu samo napisala da 'nas moli da se za to obratimo Sanaderovom uredu u Saboru, jer njezin mandat ne pokriva kontakte s hrvatskim novinarima'.

Sanader, međutim, u Saboru nema svoj ured i to zato jer ga nije ni tražio, doznaje se u tom visokom domu. Iz toga bi zlonamjeran netko mogao zaključiti da osim što njegova austrijska glasnogovornica ne daje izjave za hrvatske medije, nekako nema ni pojma što njezin klijent točno izvodi u Hrvatskoj.

Također, moglo bi se postaviti i pitanje je li Sanader angažirao neku drugu glasnogovorničku službu i u SAD-u. Samo s obzirom na sve spomenuto, nije baš posve jasno koga bi trebalo tražiti za taj odgovor.

U međuvremenu, ostaje samo izjava koju je Heidi Glueck dala sredinom rujna austrijskoj novinskoj agenciji APA da je 'tvrtka, koja je 95 posto u Sanaderovom vlasništvu, osnovana za razdoblje nakon bavljenja politikom te da je u Sanaderovom fokusu trenutačno predavanje na Sveučilištu Columbia'.

No na domaćem terenu sve se više čini da je samo pitanje dana kad će Sanaderov fokus biti poremećen i premješten tamo na rub Zagreba, na što su, doduše ne svojevoljno, fokusirane već mnoge njegove bivše kolege, pa se baš nekako prigodnom čini misao sa stranica Sanaderove austrijske glasnogovornice: 'Ako želiš stići brzo, kreni sam, ali ako želiš stići daleko, kreni zajedno.'