ROK ZA PRIPREMU

Sanader u siječnju iznosi obranu u slučaju Planinska

04.12.2015 u 12:31

Bionic
Reading

Bivši premijer u petak nije želio iznositi obranu u slučaju Planinska u kojem je optužen za primanje 17 milijuna kuna 'provizije' pa je iduće ročište zakazano za 11. siječnja

Sanader bi tada trebao odgovoriti na Uskokove tvrdnje da je uzeo novac nakon što je Ministarstvo regionalnog razvoja 2009. kupilo zgradu od tvrtke bivšeg HDZ-ova saborskog zastupnika i vlasnika mesnica Stjepana Fiolića

Nakon što je sudsko vijeće u petak dovršilo dokazni postupak i optuženike pozvalo na iznošenje obrane odvjetnik Čedo Prodanović kazao je da Sanader na to nije spreman jer je tek nedavno izašao iz zatvora, a potom otišao u Split u posjet majci.

Tražeći od suda 'primjereni rok' za pripremanje obrane Prodanović je dodao da Sanader ima niz postupaka te da se u ponedjeljak, sa svojom obranom, mora očitovati o tisuću strana novih Uskokovih dokaza na pripremnom ročištu za ponovljeno suđenje u slučaju Hypo i Ina-Mol.

Stoga je od sudskog vijeća tražio da novo ročište u ovom slučaju ne sazivaju za 10. prosinca, kako je bilo planirano, nego barem za tjedan kasnije.

Sanader će, prema utvrđenom rasporedu, obranu iznositi tri dana u siječnju, nakon čega slijede ostali optuženici.

Osim Fiolića, koji unatoč priznanja o podmićivanju bivšeg premijera s njim dijeli optuženičku klupu, sve optužbe u ovom je slučaju priznao i bivši ministar Petar Čobanković pa je nakon nagodbe s tužiteljstvom osuđen na rad za opće dobro.

Uz Sanadera i Fiolića na optuženičkoj je klupi i Mladen Mlinarević, čija je tvrtka Inžinjerski biro, prema Uskokovim tvrdnjama, udvostručila vrijednost nekretnine u Planinskoj prije nego što ju je otkupilo Čobankovićevo ministarstvo.