NERVOZA U HDZ-U

Sanader pisao Radmanu: Zašto HTV gura Ivana Grubišića?

26.02.2013 u 17:30

Bionic
Reading

Splitsko-dalmatinskog župana i šefa županijskog HDZ-a Antu Sanadera silno je uzrujala činjenica da su urednici na Hrvatskoj televiziji potpuno ignorirali predstavljanje Zlatka Ževrnje kao kandidata za njegovog nasljednika, pa je u utorak poslijepodne uputio otvoreno pismo ravnatelju HRT-a Goranu Radmanu i optužio javnu televiziju za pristranost

HTV, tvrdi Sanader, favorizira Ivana Grubišića, a to se potkrjepljuje podatkom da je nakon objave svoje kandidature umirovljeni svećenik gostovao i u središnjem i u trećem dnevniku, dok je o HDZ-ovcu Ževrnji objavljena tek sitna vjestica, i to samo na četvrtom kanalu.

'Izražavam nadu kako je ovakvo eklatantno kršenja pravila u radu javne televizije bilo iznimka te da ćete se zbog ovog propusta ispričati barem građanima Splitsko-dalmatinske županije. Također, nadam se da ćete hrvatsku javnost ubuduće nastojati objektivno informirati, vodeći računa o jednakoj zastupljenosti svih političkih strana', piše Sanader, usput reklamirajući Ževrnju kao 'načelnika jedne od najuspješnijih hrvatskih općina' (Dugopolja) i 'najizglednijeg kandidata za novog splitsko-dalmatinskog župana'. On sam će nakon izbora prijeći u Sabor najvjerojatnije će postati njegov potpredsjednik.

Nervoza u HDZ primjetna je jer Grubišić zasad vodi u svim anketama, pa bi se moglo dogoditi da ova stranka prvi put u povijesti izgubi vlast u županiji, koja je inače apsolutni hrvatski rekorder s gotovo 50 tisuća nezaposlenih. Nezavisni Grubišić ima podršku SDP-a, a kao saborski zastupnik zbilja se natprosječno često pojavljuje u medijima; s druge strane, teško da se i Ževrnja može požaliti na svoj tretman jer se kao načelnik Dugopolja zbog pretvaranja puste ledine nadomak Splita u industrijsko-skladišnu zonu upravo na javnoj televiziji pojavio stotinama puta.