PREDIZBORNA SAMOHVALA

Sanader: Nitko ne voli Istru više od mene

11.05.2009 u 07:25

Bionic
Reading

Predsjednik HDZ-a Ivo Sanader sinoć je na predizbornom skupu za Istarsku županiju u Puli ustvrdio kako 'ni jedna hrvatska Vlada nije toliko učinila za Istru kao ova aktualna u posljednjih pet i pol godina'

'Na to sam ponosan premda čelnici SDP-a, IDS-a i HNS-a odnosno lijeve opcije koriste svaku prigodu da bi pokušali stvoriti umjetnu podjelu između Istre i Zagreba', istaknuo je Sanader dodavši kako 'nitko ne voli Istru više od njega'. Stoga, drži, ova Vlada ima se čime podičiti za ono što je do sada napravila za Istru bez obzira što smatra da je to nedovoljno jer 'Vlada želi konkretne projekte iz Istre u Zagreb kako bi to poduprla, financirala i kako bi ti projekti u konačnici bili realizirani'.

Po njegovim riječima Pula je grad s takvim potencijalima koji, kako je kazao Sanader 'možda nema ni jedan drugi grad na hrvatskom Jadranu', no unatoč tomu nema pravih projekata i zato 'Pula stagnira'.

'Vrijeme je za promjene i u Puli i u Pazinu i u cijeloj Istarskoj županiji. Sadašnji župan ima svoje selo i neka se odmori malo u oporbi dok će novi župan biti naš Lino Červar', poručio je Sanader.

Govoreći o nacionalnim manjinama u Hrvatskoj Sanader je kazao kako one nisu prijetnja. 'Prihvatili smo ih i smatramo da su oni šansa da pokažemo našu ljudskost', rekao je. 'Zato pozivam pripadnike talijanske nacionalne zajednice u Istri da glasuju za Červara jer je to najbolja investicija i za njih", naglasio je Sanader dodavši kako će se na taj način uvjeriti "kako se drugačije upravlja i kako to radi jedan velemajstor i svjetski prvak'.

'Mi ne gledamo tko je gdje na vlasti odnosno koja politička opcija već gledamo koji su projekti za razvoj od iznimnog značaja za tu županiju', ustvrdio je Sanader.

Kandidat koalicije HDZ-HSS za istarskog župana Lino Červar kazao je kako će se na idućim lokalnim izborima prvi put u povijesti neposredno birati načelnike, gradonačelnike i župana odnosno čovjeka s imenom i prezimenom kako bi 'građanima vratili povjerenje u politički život'. 'Istra zaslužuje ljude koji znaju, koji imaju kreativnost i ambiciju i koji žele raditi za opće dobro', poručio je Červar.

Na predizbornom skupu predstavljena je kandidatkinja koalicije HDZ-HSS za gradonačelnicu Pule Lovorka Tomičić te kandidat za gradonačelnika Pazina Ivan Bubić