JAMBO O 'STARCU SA ŠTAPOM'

'Sanader je uzeo stotine milijuna'

08.11.2011 u 13:39

Bionic
Reading

Metkovski gradonačelnik Stipe Gabrić Jambo potpisao je u ime HSS-a sporazum o predizbornoj koaliciji u Desetoj izbornoj jedinici s dvije marginalne stranke, Zelenom strankom i Strankom penzionera, te potvrdio da je propala ideja o suradnji sa Željkom Kerumom i njegovom Hrvatskom građanskom strankom

'Stara je poslovica 'Uzdaj se u se i u svoje kljuse. S Kerumom je bilo nekoliko kontakata telefonom, trebali smo se naći kod majke Milana Bandića, no ja nisam stigao jer sam bio na Hvaru. Nakon toga Kerum se umirio, vjerojatno je radio neke ankete, i tada je preko zajedničkog prijatelja Zorana Jeramaza rekao da bismo se trebali naći. Našli smo se u Metkoviću, u jednom lijepom restoranu, a on je kasnio puna četiri sata. Inzistirao je da potpišemo sporazum na razini cijele države, a nakon njegovog 'Piškit ću, kakit ću' normalni ljudi kažu da će ići sami. On je moj prijatelj i poslovni partner, ali ja se uzdam u sebe, u svojih deset prstiju i svoju glavu, a hvala Bogu moja glava je velika', rječit je bio Gabrić.

Na istoj konferenciji za novinare Gabrić se osvrnuo i na uhapšenog Ivu Sanadera, likujući zbog njegove zle sudbine. 'On je meni uvalio 109 kaznenih prijava, a vidite ga sada - kao kakav siromah sa štapom. No, ja znam tko je on: autokrat koji je uzeo stotine milijuna!', kazao je Jambo. 'Zbog njega sam morao bježati u Crnu Goru, a u Metkoviću je u tjedan dana ispitano dvije stotine ljudi', otkrio je Gabrić.

Dotakao se i pljačke države: 'Stoljećima nas je pljačkala Venecija, pa Austrougarska, pa Beograd, ali nitko nas nije pljačkao toliko žestoko kao Zagreb', zaključio je metkovski gradonačelnik.