PAHOR POTVRDIO

Sanader je ušao u Sloveniju

09.12.2010 u 14:56

Bionic
Reading

Slovenski premijer Borut Pahor potvrdio je u četvrtak na konferenciji za novinare da je obaviješten da je bivši hrvatski premijer Ivo Sanader prešao jedan od slovenskih graničnih prijelaza, ali nije htio više govoriti o tome

'O tome me obavijestila ministrica unutarnjih poslova i ovlastio sam je da izvijesti javnost o tome ako za to bude interesa te ako ocijeni da je to potrebno', rekao je Pahor odgovarajući na novinarski upit je li istina da je bivši hrvatski premijer danas oko 11 sati prešao jedan od hrvatsko-slovenskih graničnih prijelaza. Pahor je rekao novinarima da ih o tome može izvijestiti ministrica unutarnjih poslova Katarina Kresal, a nije htio odgovoriti ni na pitanje je li, po njegovim informacijama, Sanader u Sloveniji.

Slovenska tiskovna agencija STA objavila je da je slovenska policija potvrdila da je Sanader ušao u Sloveniju, ali nije mogla reći je li je napustio ili se još uvijek nalazi u njoj.

U Sabor je u četvrtak ujutro stigao DORH-ov zahtjev za skidanje Sanaderova imuniteta. Sadržaj DORH-ova zahtjeva, o kojemu bi Mandatno-imunitetno povjerenstvo moglo raspravljati oko 14.30, još nije poznat jer je riječ o klasificiranu tajnom dokumentu, no mediji javljaju da je osumnjičen za zlouporabu položaja i ovlasti u slučaju Fimi-media.

Poslije je potvrđeno da je Sanader oko 11 sati prešao hrvatsko-slovensku granicu na prijelazu u Bregani.