VEĆ JE PROCJENJUJU

Sanader ima još prijatelja, Jerko Rošin jamči za njega svojom kućom

12.10.2015 u 14:52

Bionic
Reading

Branitelji Ive Sanadera prikupljaju nove nekretnine kako bi pokušali svom klijentu osigurati obranu sa slobode. Kako Media servis doznaje jedan od spremnih za pomoć Sanaderu da napusti Remetinac je Jerko Rošin

Najbliži krug prijatelja ostao je do kraja uz Ivu Sanadera. Odvjetnici su kontaktirali njegove prijatelje u potrazi za novim nekretninama za jamčevinu.

Čini se da su kod nekih 'naišli na otvorena vrata'. Kako Media servis doznaje jedan od spremnih za pomoć Sanaderu da napusti Remetinac su Jerko Rošin i Luka Bebić

'Ostajem dosljedan sebi, ne mogu biti nula od čovjeka. Sanader je suđen da bi bio osuđen; valjda se ne bi ni podizala optužnica da se to nije očekivalo. Ali ništa još nije gotovo dok presuda ne bude pravomoćna. Uostalom, i neki drugi bili su krivi pa su naknadno oslobođeni', govorio je Rošin i prije nego je Sanaderu poništena osuđujuća presuda, a cijeli slučaj je vraćen na ponovno suđenje.

Rošinova nekretnina već se vještači, a riječ je o istoj onoj koju je ponudio i prije četiri godine. Papiri, u ovom slučaju, ne bi smjeli biti problem. Podsjetimo, Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda odbilo je prošli tjedan prihvatiti dvije ponuđene nekretnine kao zalog za jamčevinu zbog nesređenih papira, odnosno jedna nije bila etažirana, a druga nije imala sve dozvole.

Braniteljima su tada ostale dvije opcije - žaliti se Vrhovnom sudu ili pronaći nove kuće, odnosno stanove. Sanaderovim odvjetnicima cilj je prikupiti nekretnine u vrijednosti 12 milijuna i 400 tisuća kuna. Tu je cifru Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda odredilo kao jamčevinu.

Da je spreman pomoći potvrdio je Luka Bebić koji drži da više nema razloga da Sanader ostaje u Remetincu.

'Smatram da je prošlo dovoljno vremena da se rokovi za predaju kandidacijskih lista danas završavaju, da više nema razloga zbog čega se gospodin Sanader ne bi mogao braniti sa slobode', rekao je Bebić.