DORH SE SMILOVAO

Šamil na slobodi, zabranjen mu pristup internetu!

15.01.2013 u 15:19

Bionic
Reading

'Komandir Šamil', odnosno 41-godišnji Damir Mamić iz Trogira, pušten je nakon gotovo dvodnevnog ispitivanja u policiji i Državnom odvjetništvu. Kaznena prijava protiv njega podnesena je redovnim putem, što znači da će istragu i eventualno suđenje za 'poticanje na terorizam' čekati na slobodi

Nakon jednoipolsatnog razgovora s 'trogirskim teroristom', Državno odvjetništvo i samo je odustalo od zahtjeva za određivanjem istražnog zatvora te se zadovoljilo dosad neviđenom mjerom opreza: Mamiću je, uz obavezno redovno javljanje policiji, zabranjen pristup internetu!

DORH je očito shvatio da se u Šamilovom slučaju radi o neozbiljnom, djetinjastom i jednostavno glupom potezu, pa su, po svemu sudeći, odustali od traženja strogih sankcija. Ipak, policijska kaznena prijava još je na snazi - samo što će se postupak, po svemu sudeći, prilično rastegnuti.

Mamićev odvjetnik Željko Gulišija tek nam je kazao da je njegov klijent na saslušanju aktivno iznosio svoju obranu. Nije htio reći, ali može se naslutiti da je Državnom odvjetništvu objasnio da se spornim videom u kojem poziva na nove bombaške napade jednostavno šalio.