PUNO NEJASNOĆA

Saborska sjednica prekinuta, traži se pojašnjenje mirovinske reforme

Milivoj Špika

Milivoj Špika

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

O najavljenoj mirovinskoj reformi u petak, mimo dnevnog reda, u Hrvatskom saboru žele govoriti tri zastupnička kluba, BUZ-a, HSU-a i HDZ-a, pa su, da bi dobili mogućnost, zatražili stanku na početku saborske sjednice

Želimo pojasniti neke stvari iz mirovinske reforme, dolazi nam puno pitanja, puno je nejasnoća, rekao je Milivoj Špika, zastupnik Bloka umirovljenici zajedno (BUZ), člana vladajuće Domoljubne koalicije. Špika se u četvrtak požalio da nije bio pozvan na zajednički klub Domoljubne koalicije i Mosta na kojemu je premijer Tihomir Orešković zastupnicima predstavio paket reformi koji uključuje i mirovinsku reformu.

'Pojasniti neke stvari' uz spomenutu reformu želi i Silvano Hrelja iz oporbene Hrvatske stranke umirovljenika (HSU), ali i Ivan Šuker iz HDZ-a.

Furio Radin (Klub nacionalnih manjina) najavio je da želi govoriti o teškom stanju u neprofitnim i medijima nacionalnih manjina, Maro Kristić (Most) o nezakonitostima vezanim za projekt Golf na Srđu, a Dragica Zgrebec (SDP) o problemima oko organizacije Europskih sveučilišnih igara.

Ružica Vukovac (Most) željela je ponovno upozoriti na probleme u mljekarskom sektoru, no predsjednik Sabora Željko Reiner uputio ju je da to nije moguće s obzirom da je predstavnik njena kluba već najavio da želi govoriti na drugu temu.

Sabor u petak treba raspravljati o izmjenama Zakona o prostornom uređenju.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!