nakon bure oko agrokora

Sabor raspravlja o dodacima na mirovine i izboru zastupnika

11.05.2018 u 06:46

Bionic
Reading

Nakon jučerašnjeg zasjedanja kada je glavna tema bio Agrokor i prepiska ministrice Dalić, zastupici nastavljaju s raspravom o prijedlozima saborskog Odbora za zakonodavstvo

Sjednica je započela stankama koju je zatražio Peđa Grbin u ime kluba zastupnika SDP-a.

Stanku je zatražio i Miro Bulj u ime Mosta zbog radnika kninskog DIV-a.

Zastupnici će na sjednici Sabora u petak raspravljati o prijedlozima saborskog Odbora za zakonodavstvo o nedavanju vjerodostojnog tumačenja članka 3. Zakona o dodatku na mirovine ostvarene prema Zakonu o mirovinskom osiguranja koje su zatražili zastupnici Silvano Hrelja (HSU) i Peđa Grbin (SDP) te o nedavanju vjerodostojnog tumačenja članka 42.stavka 3. Zakona o izborima zastupnika u Hrvatski sabor koje je zatražilo Mandatno-imunitetno povjerenstvo.

  • +30
Martina Dalić Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Sjednica se nastavlja nakon burnog jučerašnjeg dana kada se raspravljalo i o slučaju Agrokor, odnosno objavljenim mailovima ministrice Martine Dalić.

'Premijer Plenković brani Martinu Dalić koja je organizirala koruptivnu hobotnicu. Radi se o organiziranju kriminalne koruptivne hobotnice s ciljem da na krizi u Agrokoru izvuku 500 milijuna kuna', ustvrdio je SDP-ov Gordan Maras.

  • +9
Sjednica Sabora Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic / CROPIX

Čelnik HSS-a Krešo Beljak kazao je pak kako je bio uvjeren da će premijer nakon jučerašnje objave mailova smijeniti Martinu Dalić. 'Umjesto toga on je stao u njezinu obranu', rekao je dodajući kako je to nedopustivo.