'ne vidimo nikakav problem'

Sabor: Odluka o sjednici u utorak nema veze s Antikorupcijskim vijećem, to je još jedan spin Nikole Grmoje

17.10.2022 u 13:12

Bionic
Reading

Odluka da Hrvatski sabor zasjeda u utorak nema nikakve veze sa sjednicom Antikorupcijskog vijeća, to je samo još jedan spin Nikole Grmoje, poručili su u ponedjeljak iz Ureda predsjednika Sabora, objašnjavajući tu odluku premijerovim međunarodnim obvezama i godišnjicom Vlade

"Ne vidimo nikakav problem, Sabor u utorak počinje rad u 10,30 sati iznošenjem stajališta na slobodnu temu, sjednica Vijeća najavljena je za 11 sati, a premijerov govor u 12 sati", rečeno je Hini koja je tražila komentar Grmojinih tvrdnji da predsjednici Sabora i Vlade pokušavaju oduzeti medijski prostor Vijeću jer su istoga dana organizirali da premijer Saboru podnese Godišnje izvješće o radu Vlade.

Iz Ureda objašnjavaju da je još prošli tjedan, između predsjednika Sabora i Vlade, Gordana Jandrokovića i Andreja Plenkovića, dogovoreno da će premijer u utorak podnijeti Godišnje izvješće, s obzirom na to da u ovom tjednu ima međunarodnih obveza.

Osim toga, 19. listopada navršava se šest godina od formiranja (prve) Vlade Andreja Plenkovića, pa se i radi simbolike tražio termin u ovome tjednu, istaknuli su iz Ureda.

Grmoja, predsjednik Antikorupcijskog vijeća, naveo je da je još 10. listopada za utorak, 18. listopada sazvao sjednicu Vijeća, ali da su onda, u petak poslijepodne „Plenković i Jandroković“ poslali tjedni plan rasprava po kojem premijer istoga dana dolazi podnijeti Godišnji izvještaj.

Prozvao ih je da su to učinili „kako bi pokušali što više medijskog prostora i fokusa javnosti oduzeti saslušanju na Vijeću“.