građani zabrinuti

Zatvaranjem rotora u Zagrebu kreće pravi kaos: Pješaci i biciklisti izvisili

12.09.2018 u 10:41

Bionic
Reading

Građani nisu zadovoljni situacijom oko rekonstrukcije zagrebačkog rotora jer, kako sada stvari stoje, promet će u Novom Zagrebu nakon zatvaranja rotora biti otežan za sve sudionike od vozača do pješaka. Na tribini održanoj u utorak navečer građani su postavljali brojna pitanja, a najviše ih je zanimalo kako će se moći kretati tim dijelom grada kad počnu radovi

Tribinu je organizirao predsjednik vijeća gradske četvrti Novi Zagreb-zapad Jadranko Baturić, a na njoj su još sudjelovali ovlašteni inženjer prometa tvrtke Elipso S. Zdenko Lanović, voditelj projekta Goran Radić, Krunoslav Tepeš iz gradskog odjela za ceste i projektantica iz Instituta IGH-a Nataša Mujčić. Cilj je bio informirati javnost o ovom slučaju jer smatraju da Grad po tom pitanju nije poptuno obavio svoju dužnost, piše Večernji list.

Osim pitanja, građani su davali i prijedloge, pa je tako jedan mladić predložio kako bi bilo nabolje da se uredi nasip za pješake i bicikliste. Roditelji su pak predložili formiranje posebnih linija za sve učenike koji koriste javni prijevoz kako bi izbjegli kolaps, što su stručnjaci prihvatili.

'Gradske četvrti će je podržati i odmah ćemo krenuti u njezinu realizaciju', poručio je Baturić.

Istaknuli su kako im je bilo najvažnije da se javni prijevoz odvija bez problema jer je rotor točka kojom prolaze dvije tramvajske linije i čak 16 autobusnih te više od 100 tisuća automobila. 

'Nažalost, pješaci i biciklisti nam u ovom slučaju nisu bili prioritetni, iako će se i oni moći kretati oko rotora, no smanjeno', objasnio je Zdenko Lanović, ovlašteni inženjer prometa tvrtke Elipso S.Z. Radovi idu po planu, kako su poručili, pa će rotor biti zatvoren poslije blagdana Svih Svetih. 

  • +12
Pripremni radovi uoči rekonstrukcije rotora u Novom Zagrebu Izvor: Pixsell / Autor: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Osim rotora, zatvaraju se i sve prilazne ceste poput Remetinečke i Prekretove, pa će se promet odvijati prema sljedećim pravcima od Laništa, odnosno Ulice Vice Vukova, preko Riječke do Kajzerice i Jadranskog mosta.