poruka iz moskve

Ruski MVP: Napad baš kad je Sirija imala šansu za mir

14.04.2018 u 07:16

Bionic
Reading

Sjedinjene Američke Države i njezini saveznici napali su Siriju baš kada je ta zemlja imala priliku za mirnu budućnost, izjavila je u subotu službena predstavnica ruskog ministarstva vanjskih poslova Maria Zaharova na svojoj Facebook stranici, a prenosi agencija TASS.

"Iza svega stoje oni koji pretendiraju na moralno vodstvo u svijetu i koji pokazuju svoju isključivost", rekla je Zaharova.

"Treba biti stvarno isključiv kako bi se, u trenutku kad je Sirija dobila priliku za mirnu budućnost, pucalo na njezin glavni grad", dodala je.

Smatra da su za napad na Siriju odgovorni i zapadni mediji.

"Bijela kuća objavila je da se uvjerenost u kemijski napad Damaska zasniva na medijskim izvješćima, izvješćima o simptomima, videozapisima i fotografijama, kao i na vjerodostojnim informacijama", rekao je Zakharova.

"Nakon ove izjave, američki i drugi zapadni mediji trebali bi shvatiti svoju odgovornost za ono što se dogodilo", rekla je.

Podsjećajući da je povod noćašnjem napadu incident 7. travnja u sirijskom gradu Dumi, gdje je, kako kaže, "prema nekim izjavama korišteno kemijsko oružje", Zaharova navodi da su takve informacije razašiljale "brojne nevladine organizacije, uključujući bijele kacige".

  • +19
Rat u Siriji Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Dodaje da je ruski Centar za pomirenje zaraćenih strana proveo istraživanje u Dumi 9. travnja, u kojem nisu pronađeni znakovi uporabe kemijskog oružja, a već u subotu u Dumu su trebali doći stručnjaci Organizacije za zabranu kemijskog oružja.