oštećene zgrade

Ruske pogranične regije optužile Ukrajinu za granatiranje

13.10.2022 u 20:44

Bionic
Reading

Vlasti dviju ruskih pokrajina blizu ukrajinske granice su u četvrtak rekle da ih je Ukrajina granatirala, pri čemu su oštećene zgrade i ometena je opskrba električnom energijom

Guverner Belgorodske oblasti je rekao da je oštećena škola u selu blizu granice i da je pogođen jedan stan u gradu Belgorodu.

Snimka koju je vidio Reuters prikazuje ruševine ispred građevine, koja izgleda poput stambene zgrade, s velikom pukotinom blizu krova.

Trafostanica u pokrajini Kursk je oštećena u granatiranju, zbog čega su bez električne energije ostala dva naselja, rekao je pokrajinski guverner.

Reuters nije mogao nezavisno potvrditi taj navod.

Vlasti su rekle da nema informacija o smrtno stradalima ili ozlijeđenima. Ruski istražitelji su rekli da su započeli kazneni postupak zbog granatiranja pokrajine i okrivili su ukrajinsku vojsku.

  • +23
Ukrajinska protuofenziva Izvor: Profimedia / Autor: Yasuyoshi CHIBA / AFP / Profimedia

Savjetnik ukrajinskog predsjednika Mihajlo Podoljak rekao je da je krivac ruska raketa.

Podoljak je na Twitteru napisao da je Rusija lansirala projektil prema ukrajinskom gradu Harkivu, ali je "nešto pošlo po zlu i pogodio je stambenu zgradu".

Ruske pogranične pokrajine bilježe mjestimične napade otkako je započela invazija na Ukrajinu u veljači, uključujući napade na spremišta goriva i municije.