PREPUCAVANJE STARIh NEPRIJATELJA

Rusija tvrdi: Direktor CIA-e lagao je o ruskom miješanju u američke izbore

08.01.2018 u 15:03

Bionic
Reading

Glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Maria Zaharova u ponedjeljak je optužila direktora CIA-e Mikea Pompea da je lagao kad je u televizijskom intervjuu rekao se Rusija miješa u američke izbore "desetljećima".

"Najbolji dokaz da je to bila čista laž jest da sva ova desetljeća američke specijalne službe i dužnosnici nisu iznijeli takvu tvrdnju ili je predočili Rusiji", napisala je na Facebook stranici Zaharova.

"Nije bilo ni riječi o tome  ... dok američki izborni sustav nije Trumpa učinio predsjednikom. Tada je sve počelo, nedokazane tvrdnje, potraga za vanjskim neprijateljem, jadikovanje o 'ruci Kremlja'".

U emisiji na programu CBS "Lice nacije" emitiranoj u subotu, Pompeo je rekao da su Rusi upleteni u napore da se potkopaju američki predsjednički izbori 2016.

"Da, gospodine. To se događa desetljećima", rekao je Pompeo."Imamo mnogo neprijatelja koji žele potkopati zapadnu demokraciju. Odatle usredotočenost Washingtona na rusko upletanje".

  • +5
Putin na godišnjoj konferenciji za novinare Izvor: Reuters / Autor: MAXIM SHEMETOV

"Imamo važnu dužnost kao dio američkog sigurnosnog tima paziti da američki izbori budu sigurni i demokratski", kazao je Pompeo. "Marljivo radimo na tome. Stoga ćemo raditi protiv Rusa i svakoga tko prijeti da to ugrozi".