bespilotne letjelice

Rusija pokrenula napad na Kijev nakon što je Ukrajina gađala Brjansk

23.06.2024 u 07:07

Bionic
Reading

Ruski sustav protuzračne obrane uništio je 12 ukrajinskih bespilotnih letjelica koje su gađale rusko područje Brjansk, rekao je u nedjelju guverner tog područja koje graniči s Ukrajinom, izvijestila je Hina oko 1 sat

Prema dosadašnjim podacima u napadaju nije bilo žrtava niti štete, rekao je Alexander Bogomaz, guverner područja Brjansk u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.

Nekoliko sati kasnije, Rusija je pokrenula zračni napad na Kijev i njegova okolna područja, prisilivši sustave protuzračne obrane da odbiju udare, a o tome je izvijestio gradonačelnik ukrajinske prijestolnice i administracija širega kijevskog područja u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram. Reutersovi svjedoci izvijestili su da su čuli nekoliko eksplozija u i oko Kijeva koje su zvučale kao da sustavi protuzračne obrane pogađaju zračno oružje.

Dvije su osobe ozlijeđene, a deseci stambenih i drugih zgrada su oštećeni u tom napadu, rekao je u nedjelju čelnik regionalne državne uprave. Od tri rakete koje je lansirala Rusija, ukrajinski sustav protuzračne obrane uništio je dvije iznad kijevske regije, rekao je u nedjelju zapovjednik ukrajinskih zračnih snaga Mikola Oleščuk. U svojoj izjavi u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram Oleščuk nije rekao što se dogodilo s trećom raketom.

Krhotine koje su padale ozlijedile su dvije osobe kojima nije bila potrebna hospitalizacija, rekao je na Telegramu Ruslan Kravčenko, šef administracije kijevske regije. Krhotine su također oštetile šest višekatnica i više od 20 privatnih kuća, dodao je Kravčenko. Osim toga, oštećena je benzinska postaja, ljekarna, zgrada administracije i tri automobila u regiji. Kijev, njegova okolna regija i nekoliko drugih diljem Ukrajine bili su pod uzbunom za zračni napad oko sat vremena u nedjelju ujutro, počevši od 4:50 ujutro po lokalnom vremenu. Reutersovi svjedoci izvijestili su da su u to vrijeme čuli nekoliko eksplozija u i oko Kijeva.