sutra je u hrvatskoj

Rusi oslobodili 10 zarobljenika, među njima i Vjekoslav Prebeg. Oglasilo se naše ministarstvo: 'Zahvaljujemo Ukrajini i Saudijskoj Arabiji'

21.09.2022 u 18:26

Bionic
Reading

Rusija je oslobodila 10 ratnih zarobljenika zarobljenih u Ukrajini, uključujući i jednog hrvatskog državljanina, objavio je neimenovani saudijski dužnosnik, javlja Guardian

Među oslobođenim zatvorenicima su i američki, britanski, švedski i marokanski državljani, rekao je dužnosnik za Reuters, piše Guardian.

Oslobađanje je uslijedilo nakon posredovanja saudijskog prijestolonasljednika Mohammeda bin Salmana, rekao je dužnosnik, dodajući da je zrakoplov sa zatvorenicima sletio u kraljevstvo.

  • +26
Vjekoslav Prebeg na suđenju u Ukrajini Izvor: Profimedia / Autor: Ilya Pitalev / Sputnik / Profimedia

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova potvrdilo je kako je riječ o Vjekoslavu Prebegu.

'Ministarstvo vanjskih i europskih poslova obaviještava kako je hrvatski državljanin Vjekoslav Prebeg, zarobljen u Ukrajini u travnju, danas oslobođen te će sutra biti u Hrvatskoj. Vlada Republike Hrvatske, zajedno sa Službom vanjskih poslova, od prvog dana predano je radila i surađivala s ukrajinskim tijelima na oslobađanju Prebega, a to je bila i tema razgovora predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića s ukrajinskim državnim vrhom, pri njegovom posjetu Ukrajini u svibnju.

Ovim putem zahvaljujemo i Saudijskoj Arabiji i prijestolonasljedniku Mohammedu bin Salmanu na zalaganju, kao i ukrajinskoj strani na suradnji i svesrdnoj pomoći u rješavanju ovog slučaja', objavilo je Ministarstvo.