ODGOVOR NA SANKCIJE

Rusi uveli zabranu ulaska 200 američkih državljana, evo tko se sve nalazi na popisu

11.11.2022 u 19:23

Bionic
Reading

Rusija je uvela zabranu ulaska za 200 američkih državljana, navodi se na web stranici Ministarstva vanjskih poslova

'Kao odgovor na sve nove osobne sankcije koje stalno nameće Bidenova administracija ne samo protiv ruskih dužnosnika, predstavnika poslovnih krugova i javnosti, kulturnih djelatnika, već i onih koji su iz ovog ili onog razloga nepoželjni Washingtonu, na temelju reciprociteta, uvodi se zabrana ulaska u Rusku Federaciju za 200 državljana SAD-a', navodi se u izvješću, prenosi N1.

RIA Novosti prenosi da su na popisu vladini dužnosnici i zakonodavci, njihovi bliski rođaci, čelnici kompanija i poduzeća vojno-industrijskog kompleksa, stručnjaci i lobisti 'uključeni u promicanje rusofobne kampanje i podržavanje režima u Kijevu'. To znači da sada u Rusiju neće moći ući ni sestra predsjednika Joea Bidena, Valerie Biden Owens, ni njegova dva brata, James i Francis.

Na popisu su i ministrica unutarnjih poslova Debra Hollan, ministar zdravstva i ljudskih usluga Javier Becerra, ministar poljoprivrede Thomas Vilsack, ministar obrazovanja Miguel Cardona, ministar rada Martin Walsh, tajnica za stambena pitanja i urbani razvoj Marsha Fudge i tajnica Bijele kuće Karine Jean-Pierre.