izvještava sputnik

[VIDEO] Rusi tvrde da je Duginu ubila Ukrajinka Natalija, objavili i njezinu snimku: 'Triput je mijenjala tablice, pobjegla je u Estoniju'

22.08.2022 u 14:40

Bionic
Reading

Ruska obavještajna agencija FSB, nasljednica KGB-a, utvrdila je da su eksploziju automobila u kojoj je poginula Darja Dugina, kći utjecajnog ultranacionalista Aleksandra Dugina, pripremile ukrajinske specijalne službe, a zločin je počinila Natalija Pavlovna Vovk, državljanka Ukrajine rođena 1979. godine, koja je u Rusiju stigla 23. srpnja s kćerkom, prenosi ruska agencija Sputnik

Ukrajinka Natalija Pavlovna Vovk navodno je unajmila stan u istoj zgradi u kojoj je živjela Dugina kako bi se upoznala s njezinim navikama. Ruski FSB objavio je i snimku Ukrajinke koja je navodno ubila Duginu.

Vovk je vozila Mini Cooper s tablicama tzv. Narodne Republike Donjeck kada je ulazila u Rusiju, a potom ih mijenjala u kazahstanske tablice dok je bila u Moskvi i ukrajinske tablice kada je izlazila iz Rusije kroz regiju Pskov u Estoniju.

  • +5
Darja Dugina Izvor: Profimedia / Autor: Not supplied / WillWest News / Profimedia

Na dan ubojstva Vovk i njezina 12-godišnja kći Sophia Shaban prisustvovale su književno-glazbenom festivalu 'Tradicija', na kojem je Dugina bila prisutna kao počasna gošća, priopćila je ruska služba FSB.

'Nakon što su izveli kontroliranu eksploziju Toyote Land Cruiser Prado, koju je Dugina vozila, Vovk i njezina kći napustile su (Rusiju) kroz Pskovsku oblast i otišle u Estoniju', navela je agencija.

Služba sigurnosti rekla je da je svoje podatke proslijedila Istražnom odboru.

Istraživački novinar Christo Grozev postavlja sljedeće pitanje: Kako to da je osumnjičena za ubojstvo Darje Dugine, na ruskom popisu 'ukrajinskih nacionalista' kao pripadnica pukovnije Azov još od travnja, uspjela ući u Rusiju s tim lako vidljivim vojnim tragom?

Na društvenim mrežama osvanula je i navodna fotografija Ukrajinke Natalije te se širi s lažnih proruskih profila.

Kći poznatog ruskog ultranacionalista Aleksandra Dugina ubijena je u subotu navečer na autocesti izvan Moskve u eksploziji autobombe pričvršćene za SUV koji je vozila.

  • +2
Nedaleko od Moskve ubijena Darja Dugina Izvor: EPA / Autor: RUSSIAN INVESTIGATIVE COMMITTEE
  • +7
Aleksandar Dugin Izvor: Društvene mreže / Autor: screenshot Twitter