BAGERI MINISTARSTVA U AKCIJI

Ruši se u Pomeru!

27.09.2012 u 14:30

Bionic
Reading

Nakon Medulina i Marčane, Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja nastavilo je prošlog tjedna započetu akciju uklanjanja bespravno izgrađenih objekata u Istri. Bageri Ministarstva danas su u Pomeru

Trenutačno se uklanjaju dva objekta na području mjesnog odbora Pomer u općini Medulin. Jedan od vlasnika odlučio se za jeftiniju opciju pa svoj bespravni objekt, to jest zidani podrum i spremište, ruši sam, a drugi objekt, koji je zapravo stambena građevina u fazi grubih radova s prizemljem i terasom, uklanja ugovorna tvrtka Ministarstva.

Investitorima koji su bespravno gradili građevinska inspekcija uputila je pozive da sami uklone svoje građevine, a onima koji to nisu učinili, započelo je izvršenje inspekcijskih rješenja koje uz nadzor građevinskih inspektora izvodi ugovorni izvođač, priopćila je glasnogovornica Ministarstva. Radi se o rušenju bespravno sagrađenih građevina, koje se nalaze izvan građevinskih zona te im je gradnja započela nakon 21. lipnja 2011. godine.

U resornom Ministarstvu napominju da su na području Istarske županije u dosadašnjoj fazi uklanjanja, koja je započela sredinom rujna 2012., investitori sami uklonili sedam objekata.