SNAŽNA PORUKA

Rohani protiv ograničenja akademskih sloboda

14.10.2013 u 12:04

Bionic
Reading

On je ranije pozvao i na podizanje ograničenja na pristup internetu te je zatražio od policije da ne poduzimaju mjere protiv osoba za koje se smatra da ne poštuju stroga pravila oblačenja za žene koja postoje u ovoj zemlji

Iranski predsjednik Hasan Rohani izjavio je da vlasti ne smiju ograničavati akademske slobode, prenosi Anadolu Agency (AA).

Predsjednik Rohani je kazao da bi iranski znanstvenici trebali češće sudjelovati na međunarodnim akademskim konferencijama.

Ova Rohanijeva poruka suprotna je dosadašnjoj politici ograničavanja sloboda u toj zemlji i smatra se 'snažnom porukom'.

AP podsjeća da je on ranije pozvao i na podizanje ograničenja na pristup internetu te je zatražio od policije da ne poduzima mjere protiv osoba za koje se smatra da ne poštuju stroga pravila oblačenja za žene koja postoje u ovoj zemlji.

Rohani je govorio na Sveučilištu u Teheranu pred profesorima i studentima, rekavši da je 'šteta da neke grupe traže ograničenja akademskog dijaloga'.

Pozvao je vlasti da ne blokiraju znanstvenike od sudjelovanja u akademskim okupljanjima, nazivajući to 'znanstvenom diplomacijom'.

U proteklim godinama, mnogi studenti i profesori bili su izbačeni sa sveučilišta pod pritiskom tvrdolinijaša.