spajanje obitelji

Roditelji Melanije Trump dobili stalnu boravišnu dozvolu u SAD-u

22.02.2018 u 12:05

Bionic
Reading

Slovenski roditelji Melanije Trump odsad imaju stalnu boravišnu dozvolu u SAD-u, kazao je u srijedu njihov odvjetnik potaknuvši nagađanja zbog činjenice da su se koristili programom spajanja obitelji, a upravo taj program Donald Trump želi ukinuti

'Mogu potvrditi da su roditelji gospođe Trump oboje legalno u SAD-u u statusu stanovnika sa stalnom boravišnom dozvolom', kazao je Michael Wildes u priopćenju.

'Obitelj koja nije dio administracije zatražila je da se njezin privatni život poštuje te neću dati nikakvu drugu izjavu na tu temu', dodao je on.

Objava o statusu Viktora i Amalije Knavs, otkrivena u Washington Postu, izazvala je intenzivna nagađanja s obzirom da su iskoristili sustav poznat pod imenom 'lančanih migracija', a koji je trn u oku predsjednika Trumpa.

  • +14
Melania i Donald Trump Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Izraz kojem su skloni protuuseljenički nastrojeni konzervativci označava legalne useljenike koji u SAD-u dolaze zahvaljujući pokroviteljstvu članova njihove obitelji koji su u SAD uselili prije njih, primjerice riječ je o braći i sestrama ili djeci.

'Gotovo sve američke obitelji imaju vezu s programima imigracije koje Trump želi ukinuti, uključujući njegovu vlastitu obitelj', reagirao je demokratski zastupnik Luis Gutierrez.