INSPEKTIRANA MUDRINIĆEVA GRADNJA NA ŽUTU

Rješenje za uklanjanje, ali i završetak legalizacije

07.02.2013 u 17:00

Bionic
Reading

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja danas je izvijestilo da je Ivica Mudrinić podnio zahtjev za legalizaciju dvije izgrađene stambene građevine na otoku Žutu na Kornatima. Ministarstvo je na Žutu obavilo inspekcijski nadzor i utvrdilo da je 'investitor Ivica Mudrinić iz Zagreba na čest.zem. 585/2 k.o, Kornati izgradio dvije stambene građevine, temeljnu ploču te trakaste temelje'

Građevinska inspekcija će, kaže Ministarstvo u svojoj izjavi, za te građevine – a riječ je o nadstrešnicama - donijeti rješenje o uklanjanju. No, s obzirom da je Ivica Mudrinić pokrenuo postupak za legalizacijom ovih nadstrešnica, u svojem priopćenju za javnost, Ministarstvo također ističe da će se 'prema Zakonu o legalizaciji inspekcijski postupak za dvije stambene građevine prekinuti do pravomoćnog okončanja postupka legalizacije'. Mudrinić je preko svog punomoćnika obećao Ministarstvu da će odmah pristupiti uklanjanju temeljne ploče i trakastih temelja.

I u svojim inicijalnim odgovorima javnosti Mudrinić je isticao da je riječ o 'nadstrešnicama privremene namjene, koje su lako postavljive i lako uklonjive' te je potvrdio da je 'pred nadležnim tijelima u tijeku postupak za dobivanje odgovarajućih rješenja i dozvola, u skladu s važećim zakonima'.