PIJAVICA U ISTRI

Rijeku potopilo 180 litara kiše po četvornom metru

29.09.2013 u 20:31

Bionic
Reading

Nesvakidašnje nevrijeme izazvalo je danas velike probleme u Rijeci i okolici kada su velike količine kiše izazvale poplave i bujice

Najviše, čak 260 litara kiše po metru četvornom, mjerila je postaja Cernik. Čavle su mjerile 212 litara kiše, postaja Rijeka Kampus 183 litre, a Kukuljanovo 143 litre. Do 14 sati na Pehlinu je palo 108, a na Vežici 89 litara. Na području grada Opatije do 14 sati pala je 41 litra kiše po metru četvornom, a u Poljanama, iznad Ičića, 42 litre. U Istri je do 14 sati najviše kiše palo na postaji Žminj (28 litara), a u 13.15 sati zabilježena je pijavica na zapadnoj obali Istre. Velika Lešnica u Gorskom kotaru do 13 sati mjerila je 39 litara, dok je u zapadnim krajevima unutrašnjosti do 14 sati palo desetak litara kiše.

U Rijeci su najveće količine kiše pale upravo u vremenu od 12 do 14 sati, a velike bujice vode uzrokovale su začepljenja šahtova, poplave na prometnicama te zastoje u prometu. Prema javljanjima naših sugrađana, izbijeni šahtovi na Krimeji i Bulevardu uzrokovale su štete na nekoliko osobnih automobila, a poplavljeni su brojni kafići u gradu. Javljali su se i građani s područja Mlake, Školjića i Drenove, potopljeni su i dijelovi Kantride, a kod Psihijatrijske bolnice Lopača, prema informacijama Komunalnog redarstva Grada Rijeke, srušeno je veliko stablo, piše Novi list.

Više pročitajte klikom na link ovdje