BIG BROTHER

Rijeka dobiva još 14 nadzornih kamera

10.12.2013 u 17:22

Bionic
Reading

Sigurnosno stanje u Rijeci najbolje je do sada, a u gradu se planira postaviti još 14 nadzornih kamera na područjima na kojima često dolazi do narušavanja javnog reda i mira, najavio je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel

Na sjednici Vijeća za prevenciju kriminaliteta grada Rijeke, održane jučer, zaključeno je kako će se ispitati mogućnost uključenja toga grada u projekt EU Horizont 2020.

Kroz taj je projekt moguće osigurati sredstva za postavljanje kamera na području cijeloga grada Rijeke, uključujući groblja i mnoge javne površine, na kojima je već prisutan problem konzumiranja alkohola, priopćeno je danas iz Grada Rijeke.

Pročelnica gradskog Odjela za komunalni sustav, Irena Miličević izvijestila je o planovima za nadogradnju 13 riječkih kamera koje bilježe protočnost prometa, kako bi mogle dati i podatke poput registracije automobila, nepropisno parkiranih vozila, prolazak kroz crveno svjetlo i slično.

Načelnica primorsko-goranske Policijske uprave Senka Šubat rekla je da je policija intenzivirala suradnju s brojnim riječkim udrugama na suzbijanju zlouporabe droga te sprječavanju nasilja, posebice među mladim ljudima.

Izvješćeno je da je PU primorsko-goranska na prvom mjestu u Hrvatskoj po identificiranju proizvođača droga i dilera na području županije, a rezultati u otkrivanju dilera čak su 20 posto bolji i od PU Zagrebačke.