oglasio se na twitteru

Ressler odgovorio na optužbe platforme Možemo!: Snažno sam bio protiv podrške mladeži europskih pučana Vučiću

19.06.2020 u 14:48

Bionic
Reading

Mladež Europske pučke stranke (EPS), čiji je potpredsjednik Karlo Ressler (HDZ), potpisala je pismo podrške srpskom predsjedniku Aleksandru Vučiću

Ressler se oglasio na Twitteru te je pokušao objasniti kako je organizacija kojoj je on potpredsjednik dala podršku Aleksandru Vučiću.

Napisao je da je bio snažno protiv izjave u kojoj je Mladež Europske pučke stranke podržala Vučića prije nedjeljnih izbora u Srbiji te je, tvrdi, i argumentirao zašto je pogrešna.

'Uz sve povijesne razloge iz vremena agresije na RH i BiH, ne možemo podržati ni stil vladavine ni način upravljanja krizom COVID-19, koja je najbolje pokazala ogromnu razliku između hrvatskog i srbijanskog vodstva', smatra mladi HDZ-ovac.

Resslera su zbog podrške Vučiću prozvali iz platforme Možemo!. Potez je Danijela Dolenec ocijenila 'izrazom vrhunskog cinizma i prijezira HDZ-a prema vlastitim biračima' jer kod kuće potiču nacionalizam i nesnošljivost prema Srbima i drugim manjinama, a istovremeno ne trepću prilikom davanja potpore i europskog legitimiteta nedemokratskoj vladavini Vučića u Srbiji.