VESELI SE SURADNJI S TURUMPOM

Republikanac Paul Ryan ostaje na čelu Kongresa

09.11.2016 u 21:47

Bionic
Reading

Paul Ryan, predsjednik republikanske većine u Zastupničkom domu američkog Kongresa koji se tijekom predizborne kampanje distancirao od Donalda Trumpa, rekao je u srijedu na konferenciji za novinare da je 'jako uzbuđen što će raditi' s novoizabranim predsjednikom

'Vodili smo izvrsne razgovore o zajedničkom radu na tranziciji', dodao je Ryan u prvom govoru nakon iznenadne pobjede Donalda Trumpa na predsjedničkim izborima.

Istovremeno je njegov glasnogovornik rekao da Paul Ryan predviđa zadržati svoje mjesto predsjednika Kongresa u kojem će republikanci i dalje kontrolirati oba doma.

On je u Wisconsinu rekao da 'misli da je nakon te teške kampanje, tijekom koje se vikalo i s jedne i s druge strane, vrijeme za vidanje rana i ujedinjenje'.

Nakon što su početkom listopada objavljene snimke iz 2005. u kojima Trump pogrdno govori o ženama, Paul Ryan je rekao da neće podržati republikanskog kandidata u nastavku kampanje. On je ipak 1. studenoga objavio da je unaprijed glasao za republikanskog kandidata.