PROVOKATIVNI NEUROKIRURG

Republikanac Ben Carson najavio povlačenje iz utrke za Bijelu kuću

02.03.2016 u 22:35

Bionic
Reading

Umirovljeni neurokirurg Ben Carson izjavio je u srijedu da ne vidi budućnost svoje kandidature za republikanske predizbore za Bijelu kuću i da neće sudjelovati u sljedećoj televizijskoj debati

‘Odlučio sam da sutra navečer neću sudjelovati u predsjedničkoj debati na Fox Newsu’, rekao je Ben Carson u priopćenju. ‘Ne vidim kojim bih političkim putem nastavio nakon jučerašnjih rezultata predizbora’, dodao je, poručivši neizravno da odustaje nakon deset mjeseci utrke.

Carson u priopćenju nije službeno povukao kandidaturu, ali je rekao da će o ‘budućnosti svoje kandidature’ progovoriti u petak na velikom godišnjem skupu američkih konzervativaca blizu Washingtona.

Ovaj liječnik, jedini crnac u utrci, bio je drugi u republikanskim anketama od rujna do početka prosinca, iza Donalda Trumpa kojega je čak i sustigao u nekim anketama.

Poput tog milijardera, Carson (64) prije utrke nije obnašao nikakvu političku dužnost.

Mnoge na ljevici je sablaznio provokativnim izjavama o homoseksualcima, ropstvu, holokaustu, oružju i muslimanima.

Ako potvrdi svoje povlačenje, u utrci za republikanske predizbore ostat će četvorica kandidata: Donald Trump, senatori Ted Cruz (Teksas) i Marco Rubio (Florida) i guverner Ohija, John Kasich.