SELO KOZARA

Republika Srpska obnovit će zapaljenu kuću hrvatskog povratnika

24.01.2014 u 18:38

Bionic
Reading

Ministar za izbjeglice i raseljene osobe Republike Srpske Davor Čordaš obećao je hrvatskom povratniku Mirku Agatiću da će ovo ministarstvo pomoći obnoviti njegovu obiteljsku kuću u selu Kozara kod Banje Luke koja je izgorjela u najvjerojatnije podmetnutome požaru, priopćeno je u petak iz ministarstva

Tijekom susreta ministar Čordaš je izrazio žaljenje zbog izgreda koji se dogodio podsjetivši tom prigodom da je ovo ministarstvo prošle godine obnovilo obiteljsku kuću Ivana Šokčevića, koja je također izgorjela u požaru. Po priopćenju iz Čordaševa ureda, hrvatski povratnik Agatić se zahvalio ministru na prijemu i zanimanju za posljednji incident koji je uznemirio tamošnje Hrvate.


Kuća hrvatskog povratnika Mirka Agatića, koju je obnovio 2010. godine u selu Kozara, a nalazi se nedaleko od privatnog imanja predsjednika RS-a Milorada Dodika, zapaljena je po nalazu policije između 14. i 17. siječnja ove godine. Agatić je u vrijeme požara bio u Okučanima u Republici Hrvatskoj, gdje povremeno boravi. Kada se vratio, zatekao je zgarište te kontaktirao Policiju Republike Srpske čiji su službenici odmah izašli na lice mjesta te napravili uviđaj.

Agatića su u četvrtak na zgarištu obiteljske kuće u mjesnoj zajednici Šimići selo Kozara na području Banje Luke posjetili direktor Policije Republike Srpske Gojko Vasić, generalna konzulica Republike Hrvatske u Banjoj Luci Dunja Jevak, pomoćni biskup Banjolučke biskupije Marko Semren te predstavnici grada Banje Luke.