NADA ZA SVA VREMENA

Rekapitulacija: Ovo su antologijske misli ministrice Šikić

15.07.2016 u 07:18

Bionic
Reading

Da kojim slučajem Feral Tribune postoji i danas, u njegovoj legendarnoj rubrici Greatest shits tehnička ministrica rada i mirovinskog sustava Nada Šikić zasigurno bi iz mjeseca u mjesec zauzimala prvo mjesto

U kratkom mandatu od jedva šest mjeseci Šikić je imala nekoliko antologijskih provala kojih se ne bi posramili ni oni koji su u ugaslom splitskom listu uredno bivali na postolju. Kako je mandat ove Vlade na kraju, a s njom odlazi i Šikić, red je podsjetiti čemu smo se smijali unazad pola godine.

Sve je počelo niti mjesec od oformljenja Vlade kada u Dnevniku Nove TV nije znala kako se puni proračun.

Proračunska nada

Ne znam odakle se sveukupno skuplja novac za državni budžet. Jedan dio se prikuplja iz sredstava plaća od svakog radnika, a ostali se dio financira iz državnog proračuna. A odakle novac u državnom proračunu, vjerojatno od svih poreza i svega ostalog što je namijenjeno za državni proračun', kazala je Šikić.

Dan kasnije tportalu se pravdala kako nije njezina dužnost da ona to zna, naročito ne nakon mjesec dana ministarskog mandata.

Nadina zlatna budućnost

Novi gaf dogodio se pred Vladom kada je izjavila da 'nećemo mi u mirovinu sa 67 godina, nego naša djeca'.

Nada umire posljednja

Tek koji dan kasnije izjavila je da se 'nada da će se za ista mjesta boriti djedovi i unuci jer se nada da će na tržištu rada biti mjesta za sve'.

Nada nezaposlenih

Početkom srpnja u Splitu je izjavila da 'veliki gradovi u Hrvatskoj i nemaju velik problem s nezaposlenošću, odnosno zapošljavanjem'. Podsjetimo, među četiri regionalna središta (Splitom, Zagrebom, Rijekom i Osijekom) upravo ovaj grad ima uvjerljivo najveću stopu nezaposlenosti.

Nade (ne)obrazovanih

Posljednji u nizu gafova dogodio se prije nekoliko dana, kada je ustvrdila: 'Mi u ovom trenutku stimuliramo u RH visoko obrazovanje iako znamo da nositelj razvoja nije visoko obrazovanje. Ta količina visokoobrazovanih ljudi ni u Hrvatskoj niti igdje u svijetu nije potrebna.'

Za njezinu izjavu bivši ministar obrazovanja Dragan Primorac isprva je mislio da je šala.

'Čekajte, zbilja je to rekla? Nije šala? Pa to je nestvarno. Dozvolite mi da još uvijek zadržim dozu nevjerice jer apsolutno mi je nevjerojatno da se ovakva izjava može dati u 2016. u jednoj od članica Europske unije', bila je Primorčeva reakcija.