USPAVALI NAJPOZNATIJU TOBOLČARKU

Razroka oposumka Heidi zauvijek sklopila oči

28.09.2011 u 14:13

Bionic
Reading

Tri i pol godine stara oposumka Heidi, koja je postala popularna zahvaljujući svojem neobičnom pogledu na svijet, uspavana je u Zoološkom vrtu u Leipzigu gdje je boravila posljednjih godinu dana, objavili su na njezinoj Facebook grupi

'Heidi, razroka oposumka, danas je zauvijek zatvorila oči', napisali su na Facebook grupi ZOO-a u Leipzigu gdje su se posljednjih godinu dana brinuli za ovu slatku životinjicu. Kod Heidi su se počeli javljati tipični simptomi starosti i imala je ozbiljnih problema s artrozom.

'Zbog bolesti bilo joj je jako teško kretati se posljednjih tjedana premda smo joj davali vitamine i druge lijekove. Unatoč kratkom oporavku, posljednjih dana stanje joj se drastično pogoršalo. Heidi smo trebali uspavati da ne bi trpjela tolike bolove', stoji u priopćenju na Facebooku.

Svijet je imao prilike upoznati Heidi prošle godine ujesen, ali samo preko medija. Boravila je u zatvorenom odjelu Zoološkog vrta u Leipzigu, a postala je slavna nakon što su se njezine fotografije pojavile u Bildu.

Heidi za slavu može zahvaliti svojim razrokim očima, što je posljedica lošeg hranjenja dok je bila mladunče, no kako su oposumi noćna stvorenja i oslanjaju se na njuh više nego na vid, oči joj nisu stvarale probleme. Stručnjaci tvrde da masne nakupine koje uzrokuju njene probleme s očima nisu bolne ni opasne za zdravlje.

Tragom hobotnice Paula i Heidi je dobila svoje proročko zaduženje – u veljači ove godine prognozirala je dobitnike Oscara. Preko videoveze nastupila je u emisiji Jimmy Kimmel Live! i točno odabrala dva od tri dobitnika zlatnog kipića – Natalie Portman i Colina Firtha. No i oposumka može imati loš dan pa je tom prilikom pogrešno odabrala film '127 sati' kao najbolji, dok je Oscara zapravo dobio 'Kraljev govor'.

Od lipnja ove godine Heidi je prebačena u nastambu otvorenu za posjete. Oposumi inače žive dvije do četiri godine, a starenje nastupa naglo. Njezina grupa na Facebooku u ovom trenutku broji 332.901 obožavatelja koji neprestano ostavljaju poruke i žale za simpatičnom životinjicom.