POLICAJCI IH PRONAŠLI ZA POLA SATA

Razbojnici odmah nakon pljačke preselili u zatvor

17.01.2011 u 21:37

Bionic
Reading

Samo pola sata nakon što su, uz prijetnju pištoljem, od zaposlenika trgovine u Novoj Gradiški odnijeli 27 tisuća kuna, pljačkaši su ostali i bez otetog novca i bez slobode. Novac je vraćen vlasniku, a mladi su razbojnici prepraćeni u zatvor u Požegi

Razbojništvo se dogodilo u petak oko 19 sati u trgovini u Ulici Grgura Ninskog u Novoj Gradiški. Maskirani dvojac banuo je u trgovinu u vrijeme kada su u njoj bili samo 47-godišnja zaposlenica i 31-godišnji zaposlenik. Jedan od dvojice razbojnika potom je pod prijetnjom pištoljem zatražio da im se preda sav novac. Uplašena zaposlenica odmah im je predala preko 27 tisuća kuna, nakon čega su pljačkaši pobjegli.

U bijegu su ipak bili tek pola sata. Već u 19 sati i 30 minuta policajci Policijske postaje Nova Gradiška ušli su u trag dvojici maskiranih osoba. Utvrđeno je da se radi o 22-godišnjaku i 25-godišnjaku s novogradiškog područja.

Temeljem sudskog naloga u subotu je izvršena pretraga njihovih domova te je pronađen pištolj s osam metaka kojim su se služili pri pljački, kao i sav otuđeni novac, koji će biti vraćen vlasniku.

Policija je danas u jutarnjim satima 22-godišnjaka i 25-godišnjaka uz kaznene prijave dovela istražnom sucu Županijskog suda u Slavonskom Brodu, koji im je odredio 48-satno zadržavanje, a potom su odmah prepraćeni u zatvor u Požegu gdje će izdržavati kaznu.