DOGOVOR PREKO FACEBOOKA

Razbili McDonald's zbog ubojstva mladića

22.03.2009 u 15:23

Bionic
Reading

Skupina od četrdesetak mladića kamenovala je restoran McDonald's na Zelenom vijencu u Beogradu. Policija je uhitila 17 osoba, od kojih deset maloljetnika. Prosvjed je organiziran preko Facebooka zbog ubojstva Đorđa Zarića (24), kojeg je policajac usmrtio nakon što je prošao kroz crveno svjetlo na semaforu

BEOGRAD - Protiv pet osoba, od kojih su tri punoljetne, bit će podnijete kaznene prijave zbog sumnje da su izvršili kazneno djelo nasilničkog ponašanja, priopćio je MUP. Postupak utvrđivanja odgovornosti za 12 osoba još uvijek traje.

Prema priopćenju MUP-a, grupa mladih neprijavljeno se okupila na Trgu Republike i šetala ulicama 'u cilju izražavanja prosvjeda povodom događaja u kojemu je smrtno stradao Đorđe Zarić'.

Mladi prosvjednici nosili su transparente pogrdnog sadržaja protiv policije, narušavajući javni red i mir, piše u priopćenju.

MUP je naveo da su tom prilikom oštetili policijsku kućicu ispred Vlade Srbije i kamenovali pripadnike policije, ometali promet, razbili četiri prozora na jednom stanu, oštetili vozilo hrvatskih registracijskih oznaka, kiosk i stakla na McDonaldsu.

Prema riječima zaposlenih u restoranu, sve je trajalo oko tri minute: 'Naletjela je grupa mladića i počela bacati kamenje na izlog. U tom trenutku u restoranu je bilo oko desetak gostiju, koji su evakuirani na službeni ulaz. Nitko nije ozlijeđen, a grupa se uputila prema Terazijama.' Uoči napada, mladići su gostima rukama mahali da se sklone.

Neslužbeno se saznaje da je okupljanje organizirano preko Facebooka.

Nešto kasnije, na mjestu ubojstva Zarića okupilo se nekoliko stotina prijatelja i obitelj ubijenog kako bi mu odali počast.

Okružni sud u Beogradu pokrenuo je istragu protiv pritvorenog policajca Miljana Raičevića zbog ubojstva Đorđa Zarića u Novom Beogradu.