odluka upravnog vijeća

Ravnatelju karlovačke bolnice Jančiću nije produžen mandat, slijedi natječaj

14.07.2020 u 15:38

Bionic
Reading

Odlukom Upravnog vijeća karlovačke Opće bolnice dosadašnjem ravnatelju Ervinu Jančiću nije produžen mandat, raspisan je natječaj za izbor ravnatelja, a obnašateljicom dužnosti imenovana je Zdenka Mažuran, doznaje Hina u utorak od predsjednika Upravnog vijeća Kristijana Ćujka

Natječaj za izbor ravnatelja otvoren je 15 dana, a novi će se ravnatelj imenovati u roku od 45 dana nakon isteka roka za dostavu prijava, odlučeno je na jučerašnjoj sjednici Upravnog vijeća.

Obnašateljica dužnosti ravnatelja u prijelaznom razdoblju je dosadašnja voditeljica Odjela za ekonomsko-financijske poslove karlovačke Opće bolnice Zdenka Mažuran.

U odgovoru na Hinin upit navodi se da su Zdenku Mažuran kao jedinoga predloženog kandidata jednoglasno izabrali svi članovi Upravnog vijeća, tj. predstavnici državne i regionalne vlasti i zaposlenici te bolnice.

Ćujko je napomenuo kako 'nije donesena odluka o smjeni ravnatelja, već mu je istekao četverogodišnji mandat, te je raspisan natječaj'. Istaknuo je da je prioritet Karlovačke županije kao osnivača bolnice 'stabilizacija njezina financijskog poslovanja te donesena odluka ide upravo u tom smjeru'.

'Ovim činom želimo stabilizirati financijsko poslovanje bolnice budući da su problemi s isplatama plaća i drugih primanja rezultirali nezadovoljstvom zaposlenika', rekao je Ćujko.