ŠTETA VIŠE STOTINA TISUĆA KUNA

Ravnatelju Graditeljske škole Čakovec prijava zbog pronevjere

10.09.2013 u 10:52

Bionic
Reading

Međimurska policija je podnijela pet kaznenih prijava protiv protiv ravnatelja Graditeljske škol u Čakovcu, zbog zlouporabe položaja i ovlasti, kojeg se tereti za pronevjeru nekoliko stotina tisuća kuna

Policijska uprava međimurska provela je istragu na zahtjev Općinskog državnog odvjetnika u Čakovcu, nakon nalaza državne revizije u Graditeljskoj školi u Čakovcu. Utvrđeno je da je 62-godišnjak iz Čakovca u razdoblju od 1. prosinca 2009. godine do 31. prosinca 2012. godine počinio pet kaznenih djela zloporabe položaja i ovlasti. Protiv osumnjičenoga je Općinskom državnom odvjetništvu u Čakovcu podnesena kaznena prijava, potvrdio je danas Hini glasnogovornik Policijske uprave međimurske Zdravko Kolarić.

Neslužbeno se doznaje kako je riječ o ravnatelju čakovečke Graditeljske škole škole Zoranu Pazmanu, kojeg se tereti za pronevjeru nekoliko stotina tisuća kuna.

Inspekcijski nadzori redovito su pronalazili nepravilnosti u radu čakovečke Graditeljske škole i pripadajućeg učeničkog doma. Tijekom 2010. ravnatelj si je isplaćivao novac za prekovremeni rad kao nastavnik iako na to nije imao pravo, a isplatio si je i 71 putni nalog. Inspekcija mu je tada zabranila rad u nastavi i naložila mu da školskom odboru podnese detaljno izvješće o isplatama novca škole za izradu IPA projekta, kao i korištenju službenog automobila, u kojem ga je vozio djelatnik škole, u privatne svrhe.